Anja Istenič je pevka in violinistka. Prihaja iz Idrije. Osnovno šolo je obiskovala v Idriji, srednjo šolo pa v Ajdovščini.
Z glasbo se je pobližje spoznala pri petih letih, saj je takrat začela z obiskovanjem glasbene šole. Violino se je učila deset let in na koncu pripravila ter uspešno izpeljala svoj zaključni koncert. Vseskozi je njeno glasbeno pot dopolnjevalo in bogatilo petje. V osnovni šoli je prepevala pri šolskih zborih in večkrat bila solistka. V prvem letniku srednje šole se je vpisala v Glasbeno šolo Logatec in tam uspešno opravila sprejemni izpit za solo petje. Svoj glas je nadgrajevala dve leti in prav kmalu ugotovila, da je njena največja ljubezen pop glasba, ki se se ji je v nadaljnjih letih vedno bolj posvečala.
V Anji se je želja po avtorskem singlu večala iz leta v leto in
junija 2015 se ji je le-ta uresničila. Izdala je singel TRENUTEK, za katerega je glasbo napisala sama, decembra istega leta pa je izšel drugi singel TVOJ POGLED. Zanj pa je posnela tudi videospot in s tem uradno stopila na slovensko glasbeno sceno. V začetku leta 2017 je izšel Anjin tretji singel z naslovom TI SI TA, avgusta pa singel SONCE. Slednji je bil izbran za rezervo festivala MMS 2017, zanj pa je bil v Piranu posnet tudi videospot.
Za seboj ima že veliko nastopov, prvi večji in pomembnejši je bil maja 2016. Nastopila je skupaj z Big band RTV SLO v oddaji Prizma optimizma. Pred nastopom je svoje znanje izpopolnila pri Dariji Švajger. Oddaja je bila izpeljana v filmskem gledališču Idrija, pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla. Junija 2016 je bila povabljena na slavnostno otvoritev Festivala Idrijske čipke.
V začetku avgusta 2017 je Anja v sklopu premiere videospota Spnce izpeljala svoj prvi samostojni koncert z gosti v kinodvorani Idrija.
IMG_20170619_220240